Sådan bager du den perfekte chokoladesouffle

chokolade souffle

Udgivet den 24. september 2012 | af Nadia Lindgren

0

Sådan bager du den perfekte chokoladesouffle

Inviter dine kære eller veninder på en af de mest delikate og fine desserter, du kan forestille dig. Det gør lykke!

Af Nadia Lindgren

Når jeg tænker på besværlige desserter, har jeg altid forestillet mig at en souffle ville være på toppen af listen, men det viser sig at de ikke er så vanskelige endda: du skal bare finde den rette opskrift.

Min opskrift stammer fra MasterChef Australia, og jeg fandt opskriften, lettere modificeret, på denne blog. Opskriften kan du se i original form lige her.

7 nemme trin til den perfekte chokoladesouffle

Hvis du bager soufflerne lang tid før, de skal spises, når de at falde sammen. Men de smager stadig enormt godt og vil også vække lykke. Men kan du bage den i sidste øjeblik, er den aller-lækrest.

Ingredienser til 4 souffler:

 • 120 gram mørk chokolade (jeg brugte mørk kogechokolade)
 • 4 æg, adskilte. (gør det nemt for dig selv og køb pasteuriserede æggeblommer og æggehvider)
 • 50 gram sukker og lidt ekstra til at bruge i dine ramakiner
 • Smør til at smøre ramakinerne (kan sagtens være flydende smør)

Sådan gør du:

 1. 1. Opvarm ovnen til 200 grader (jeg er ret sikker på at jeg brugte varmluft, men det er ikke nødvendigt).
 2. Lav et vandbad. Kog en elkedel fyldt med vand – put det i din største skål, brug vandet til at varme en mindre skål fyldt med chokoladen, som du har hakket så fint du kan. Pas på, du ikke får vand i chokoladen – det vil ødelægge det hele. Mens chokoladen smelter, smører du dine ramakiner med smør – brug en bagepensel til at fordele smørret, så siderne har riller opad (det er det der hjælper med at få soufflerne til at puffe opad). Når du har smurt dem, bruger du rørsukker (eller almindelig hvidt sukker) til at dække hele ramakinen. Hæld sukker i bunden og lad det selv dække ved at du drejer ramakinen.
 3.  Afkøl den nu smeltede chokolade til den stadig er flydende, men du ikke brænder fingrene på den. Du skal nu putte æggeblommerne i (hvis det er for varmt får du stivnet æg i din chokolade). Du skal sigte efter en flydende og jævn blanding.
 4. I en anden skål pisker du æggehviderne med en lillebitte smule sukker for at sætte gang i marengs-processen – vent gerne med at tilsætte sukkeret, til æggehviderne bliver skummende – tilsæt langsomt resten af sukkeret, til du har en stiv blanding (kan du vende skålen på hovedet, mens marengsmassen bliver siddende, er den stiv nok).
 5. Tilføj 1/3 af de piskede æggehvider til chokoladen og rør rundt, til det er jævnt. Efter du har gjort det, tilføjer du langsomt resten, men denne gang passer du på – brug langsomme bevægelser, hvor du folder massen sammen med en palet eller træske indtil det hele har samme farve og konsistens. Jo mere forsigtig – jo bedre.
 6. Nu skal massen i ramakinerne. Du gør, hvad der er bedst for dig – brug en ske eller put massen i en frysepose, klip hul og styr massen på den måde. Bare pas på med at få noget på siderne af ramakinen, det vil forhindre souffleen i at hæve, hvis der er noget. Spilder du – så tør det forsigtigt af.
 7. Bag i ovnen i 10 minutter på midterste rille. Si flormelis hen over souffleerne, når du har taget dem ud – og hvis du har , så serverer du den med semifreddo/is eller bare flødeskum. Souffleen er meget intens, og konsistensen er sprød udenpå, blød og cremet indeni.

 Nyd den!

Dette indlæg blev udgivet i Specialiteter og tagget , . Bogmærk permalinket.