Chokoladeganache (macarons)

Chokoladeganache (fyld nok til ca 25-30 stk)
120 g chokolade
½ kop fløde (50 gram)
2 spsk smør

Hak chokoladen fint – jo finere jo bedre og husk at jo højere kakaoindholdet i chokoladen er, jo kortere tid tager det at få rette konsistens… hvid chokolade kan være en djævel at arbejde med. Læg chokoladen i en skål til formålet efter du har hakket den.

Varm fløden i en kasserolle og når den begynder at koge og boble, hælder du den over chokoladen. Lad den stå i 1 minuts tid. Derefter rører du rundt i massen – først vil de to enheder ikke lige blandes men efter lidt omrøring går det fint. Når det er jævnt blandet putter du smørret i og rører stille rundt til det også er opløst.

Du kan opbevare ganachen på køkkenbordet med et klæde henover eller i en lufttæt beholder, eller i køleskabet hvis det skal gå stærkere. Der går et par timer før massen er fast nok til at være macaronfyld, så lav fyldet først.

Og husk – hellere lave for meget end for lidt ?

Dette indlæg blev udgivet i Fyld, Fyld (macarons), Specialiteter og tagget , , . Bogmærk permalinket.