Cremefyld (Macarons)

Cremefyld (fyld nok til ca 15-20 styks macarons)
4 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk sukker
4 spsk mælk
2 spsk smør
(eventuel ekstra smag)

Pisk æggeblommer og sukker til en bleg masse. Eventuel smag på blandingen om sukkeret er opløst – du kan smage de små korn. Det behøver ikke at være helt opløst men det er det optimale.

Tilføj mælk og pisk igen til det er blandet godt sammen.

Overfør massen til en lille kasserolle og varm massen på en lav-medium varme. Jeg har opdaget at medium varme og utålmodighed, betyder at det hele brænder på, så vær opmærksom på det og rør rundt ofte. Hav eventuel en gryde i reserve til hvis det nu går galt – hvis du fanger det i god tid kan du ikke smagen det på cremen.

Det tager en rum tid at få den rette konsistens. Den rette konsistens er når det er cremeagtigt at se på og massen ikke flyder hurtigt ud, når du har rørt rundt i den.

Hæld i en lufttæt beholder og pisk i det mens du tilføjer smør. Helst blødgjort smør og det skal være rigtig smør, margarine giver bare ikke det samme gode resultat.

Når smørret er opløst tilføjer du smagsvarianter efter behov. Jeg har både prøvet med reven citronskal og citronsaft, reven appelsinskal og en blanding af appelsinsaft og citronsaft, en god gang lakridspulver og slet ikke at tilføje noget. Jeg foretrækker at tilføje en eller anden ekstra smag og samtlige af de varianter jeg nævner smagte fantastisk.

Hvis massen bliver for flydende igen efter du har tilsat saft – også efter et ophold med låg i køleskabet, kan du varme den op igen – det kan også være relevant hvis du tog den af for tidligt i første omgang. Bare husk at være opmærksom på den.

Du kan opbevare cremen på køkkenbordet med et klæde henover eller i en lufttæt beholder, eller i køleskabet hvis det skal gå stærkere. Der går et par timer før massen er fast nok til at være macaronfyld, så lav fyldet først.

Og husk – hellere lave for meget end for lidt ?

Dette indlæg blev udgivet i Fyld (macarons), Specialiteter og tagget , , . Bogmærk permalinket.