Mandelmel

Mandelmel
100 gram smuttede mandler

(Hvis du selv smutter mandler så husk at tørre dem i ovnen på svag varme før du går videre)

Du skal bruge en god foodprocessor, kaffekværn eller stav/blender. Ellers så vil det være bedre hvis du køber mandelmelet i en butik i stedet. Du kan finde mandelmel i de fleste større butikker – om end jeg sjældent har set det i Netto.

At lave mandelmel er ret enkelt: du processerer/blender mandlerne indtil de er pulveriserede – du vil ikke blende dem for fint, for så frigør du olien i mandlerne og det er ikke så brugbart. Du vil gerne have en konsistens der er så fin at det sætter sig irriterende fast under dine negle når du roder i det. Hvis du har for store stykker, ødelægger det det fine bagværk en macaron er.

100 gram mandler svarer ca til en kop mandler.

Dette indlæg blev udgivet i Specialiteter og tagget , . Bogmærk permalinket.